THEE MET THEMA IN OOSTERBEEK THEE MET THEMA IN OOSTERBEEK
Zondag 24 april van 16.00 tot 17.30 uur in de Vredebergkerk, Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek

Een duurzaam voedselsysteem: kan dat?
De landbouw is vaak negatief in het nieuws omdat het een negatieve invloed heeft op biodiversiteit, het landschap aantast en te veel stikstof uitstoot. Verduurzamingsplannen roepen weerstand op bij veel boeren. Er zijn echter inspirerende voorbeelden van nieuwe vormen van landbouw die bijdragen aan biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Voorbeelden hier in de buurt zijn de Ommuurde Tuin in Wageningen en zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem. Daar wordt op een andere manier voedsel geteeld, er is grote betrokkenheid van inwoners en het is een plek voor kwetsbare mensen.

Met onderzoeker Jan Hassink gaan we daarover vanmiddag in gesprek.

Informatie Leen van Doorn: leenvdoorn@xs4all.nl

​•  Kerkblad april-mei 2022