18+ 18+

Vrijdag 16 november vanaf 18.00 uur aan de Valckeniershof 2, Heveadorp

Elke 3e vrijdag van de maand is er een open maaltijd met nagesprek. Thema’s worden door jullie, de deelnemers, aangedragen en kunnen ook, als je dat leuk vindt, door jullie worden voorbereid. Samen zorgen we voor een open, respectvol gespreksklimaat en zoeken we de verdieping binnen de thema’s.

Jullie gastvrouwen zijn Nell Nijdeken en Susan Cleveringa (jeugdouderling).

Informatie: 8

Bijeenkomst Doorwerthse Gemeenschap Bijeenkomst Doorwerthse Gemeenschap

Zaterdag 17 november
van 17.00 – 19.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Leden van de voormalige Rooms-Katholieke in Doorwerth organiseren deze bijeenkomsten. Er is ruimte voor stilte, gebed, zang en een gesprek over een tekst of gedicht.

Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een eenvoudige broodmaaltijd.

U bent van harte welkom.

KEUKENTAFELGESPREK voor ouders met jonge kinderen KEUKENTAFELGESPREK voor ouders met jonge kinderen

Zondag 18 november van 15.30-18.00 uur

Driemaal per jaar ontmoeten we elkaar in aanloop tot de grote christelijke feestdagen rond de keukentafel bij één van de deelnemers en gaan we met elkaar in gesprek over opvoeding, verlangens en God.
Geloof doorgeven aan je kinderen is een prachtige taak! Maar hoe doe je dat in de praktijk? Hoe deel je je verwondering? Hoe geef je woorden aan je geloof? Hoe laat je zien wat je waardevol vindt?

Tijdens het gesprek van de ouders is er onder leiding van twee jongeren een activiteit voor de kinderen en we eindigen met een gezamenlijke activiteit en maaltijd in de Ontmoetingskerk.

Lees de uitnodiging op de Jeugdpagina.

Informatie en opgave:
Ds. Martin de Jong: tel. 0649840712 of e-mail
Susan Cleveringa: e-mail

THEE MET THEMA THEE MET THEMA

Zondag 18 november van 16.00-17.00 uur, Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85

Film: documentaire Koyaanisqatsi
Aan de hand van een beeldenreeks, gemonteerd op de tonen van de muziek van Philip Glass, toont de regisseur, Godfrey Reggio ons het verval van de natuur, te wijten aan menselijke interventie. Middels een experiment met licht, snelheid, geluid en kleur wil Reggio ons de plaats tonen die mens en technologie innemen in de natuur. Met het achtereenvoortgaande muziekthema wordt het geheel een hallucinerend kijk- en luisterspel, zonder één woord dialoog of uitleg. De titel werd ontleend aan de taal der Hopi-Indianen en betekent zoveel als “het leven uit balans”.

Deze film zal worden ingeleid door onze plaatsgenoot Teus van Eck en hij zal na de filmvertoning met ons in gesprek gaan over de aangesneden thema’s. Teus van Eck heeft meer dan dertig jaar ervaring in de energiesector en is nu als onafhankelijk adviseur actief op het gebied van milieu en energie.

Vrijwillige bijdrage.

Informatie Marlies Raaijmakers: e-mail

ADVENTSWANDELTOCHT ADVENTSWANDELTOCHT

Zaterdag 24 november vanaf 9.30 uur bij Susan Cleveringa, Ing. Munterlaan 40, Heveadorp

Wat koud is en licht vraagt
Net voor het begin van de adventstijd willen we op weg gaan. Wandelend bezinnen wij ons op hopeloosheid en hoop. Waar steken hopeloosheid en hoop in onze levens de kop op? Wat brengen ze in ons aan gevoelens teweeg? Hoe gaan we daar mee om? Hoe houden we het hierin uit? Welke rol speelt onze christelijke geloofstraditie hierbij?

Om 10.15 uur gaan we onderweg en doen een lichaamsbewustszijnsoefening, bij kasteel Doorwerth lopen we de cirkel van de hoop.

We lunchen in het kasteel en maken dan de tocht terug naar het huis van Susan. Tijdens deze etappe vragen we jullie aandacht voor de symfonie van wanhoop en hoop, die in jullie is gaan klinken. Om 14.00 uur sluiten we de bijeenkomst af. Doe wandelschoenen en warme kleren aan.

Kosten 7,50 euro.

We nodigen jullie allen om mee op stap te gaan.

Informatie en opgave:
Ds. Martin de Jong: tel. 0649840712 of e-mail
Susan Cleveringa: e-mail

OECUMENISCHE MIDDAG OECUMENISCHE MIDDAG

Woensdag van 28 november
van 15.00-17.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7 te Doorwerth

Odensehuis Doorwerth
Tijdens de oecumenische middag verzorgt Susan Cleveringa een uitgebreide presentatie over het Odensehuis Doorwerth. Een Odensehuis is een laag-drempelig inloophuis voor mensen met lichte dementie en hun naasten. In een Odensehuis staat de kwaliteit van leven en het zo lang en plezierig mogelijk deel blijven nemen aan de samenleving centraal.

Het Odensehuis Doorwerth heeft in de Ontmoetingskerk een echt thuis gevonden en wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met dit prachtige initiatief.

U bent welkom vanaf 14.45 uur. De koffie en thee staan klaar. Na afloop drinken we samen een glas wijn of vruchtensap. Aanmelden is niet nodig.

Vrijwillige bijdrage.

Voor informatie en vervoer: Iete van Voornveld 026-3391695 Annie Ketting 06-51177474
  Marietje Ekelhoff 026-3335713 Ineke Jansen 026-3342214

datum en tijdstip 16-11-2018 om 18:00