THEE MET THEMA IN OOSTERBEEK THEE MET THEMA IN OOSTERBEEK
Zondag 23 februari
vanaf 15.30 uur in de Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek

Dicht bij het onzegbare: Joost Zwagerman
Hoe brengen we religieuze gevoelens en emoties onder woorden? Zijn er wel woorden voor? En als je er woorden voor vindt, begrijpt een ander die dan? Is de voor velen vertrouwde geloofstaal nog te verstaan voor mensen van vandaag? Kan poëzie helpen bij het onder woorden brengen en het verstaan van wat misschien wel onzegbaar is?

Martien Brinkman, emeritus hoogleraar interculturele theologie aan de Vrije Universiteit, leest met deze vragen Nederlandse dichters. Deze middag staat hij stil bij Joost Zwagerman, wiens laatste gedichtenbundel ‘Wakend over God’ in 2015 uitkwam.  Afgewisseld met muziek horen we enkele van zijn gedichten, staan we stil bij zijn leven en zijn ‘hertaling van het onzegbare’.

Informatie: Hannie Nusselder e-mail

datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00