Jeugdwerk 2018 - 2019 Jeugdwerk 2018 - 2019

18+ BIJEENKOMST 18+ BIJEENKOMST

Vrijdag 16 november vanaf 18.00 uur aan de Valckeniershof 2, Heveadorp

Samen eten en gesprek
Elke derde vrijdag van de maand is er een bijeenkomst van de 18+ gespreksgroep. De groep is inmiddels gegroeid tot zeven mensen tussen de 22 en 35 jaar. We zijn dan te gast bij Nell Nijdeken. Het gespreksmateriaal is gevarieerd. De basis van het gesprek kan zijn een verhaal of gedeelte uit de Bijbel of uit een boek of artikel dat jou aanspreekt. Ook kan het gaan over een actuele gebeurtenis die jou aangegrepen heeft. Al pratend proberen we uit te zoeken wat het onderwerp ons te zeggen heeft, wat voor ieder van ons belangrijk is en een verbinding te leggen naar wat ons geloof ons aanreikt en ons eigen dagelijks leven. (Samen eten om 18.30 uur. Aanvang gesprek 19.30 uur)

Jullie gastvrouwen zijn Nell Nijdeken en Susan Cleveringa (jeugdouderling).

NIEUWE DEELNEMERS VAN HARTE WELKOM!

Samen eten 18:30 uur, gesprek 19.30 uur

Info en opgave
Susan Cleveringa, e-mail:

KEUKENTAFELGESPREK VOOR (GROOT)OUDERS MET JONGE KINDEREN KEUKENTAFELGESPREK VOOR (GROOT)OUDERS MET JONGE KINDEREN

Zondag 18 november van 15.30-18.00 uur. Wij verwachten jullie in de Ontmoetingskerk.

Lampen van hoop

De tijd naar kerst noemen we advent. Advent komt van het Latijnse woord advenire (aankomen). Het is een tijd van verwachten. Verwachten dat de hoop die in ons leeft, ook werkelijkheid wordt. Hoop geeft richting aan het verlangen van mensen. Hoop voedt bijvoorbeeld het verlangen naar vrede. Verlangen kan verwachting worden bij vredesonderhandelingen en uiteindelijk vervuld worden bij een wapenstilstand. Dan kan er rust ontstaan tussen en in mensen.

Die rust kan bedding zijn voor nieuw vertrouwen. Mensen, die met elkaar vertrouwensvol willen leven. Deze geestelijke, relationele beweging vraagt om aanleren en inoefenen. Eigenlijk in elke samenlevingsvorm steeds weer opnieuw.

Graag nodigen wij ouders en hun kinderen, maar ook grootouders en hun kleinkinderen, uit op zondagmiddag 18 november om ons met elkaar voor te bereiden op advent en kerst.

Drie keer per jaar komen we met de ouders van jonge kinderen bij elkaar rond de keukentafel. We doen dit voor de grote feesten. We bespreken met elkaar hoe de (geloofs-)opvoeding ons afgaat. Wat ons inspireert en waar we tegenaan lopen. Daarnaast spreken we over mogelijkheden om thuis aandacht en vorm te geven aan het naderende feest.

De kinderen zijn er ook bij. Als de ouders met elkaar spreken werken zij aan een verwerking. Na verloop van tijd van ouders en kinderen samen met die werkvorm aan de slag. We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom!

15.30 uur: verhaal van hoop over Ruth
15.40 uur: gesprek voor ouders, kinderen gaan aan de slag met 'lampen van hoop'
16.40 uur: gezamenlijk aan de slag met 'lampen van hoop'
17.10 uur: maaltijd
18.00 uur: afsluiting

Informatie en opgave:
Ds. Martin de Jong: tel. 0649840712 of e-mail
Susan Cleveringa: e-mail

KERSTKUIER 2018 KERSTKUIER 2018

14 december 2018
Start om 18:45 uur vertrek vanaf basisschool De Dorendal. Viering  om 19:30 uur in de Ontmoetingskerk

Ook dit jaar organiseren wij weer in samenwerking met MG Dance, Ritmiek Muziek, Basisschool de
Dorendal, de Seelse Bakker en de Duoshop de inmiddels jaarlijkse Kerstkuier.

In verschillende workshops bereiden wij ons met de kinderen voor op Kerst. En op vrijdag 14 december is het dan zover: we lopen in een optocht van de school via de voormalig Katholieke Kerk naar onze kerk. Kunnen Jozef en Maria daar misschien terecht? In de kerk houden we een viering waarin de kinderen toepassen wat ze in de workshop geoefend en gemaakt hebben. Ook onze gemeenteleden nodigen we daar van harte voor uit.

Dit jaar staat het Kerstverhaal uit Lucas centraal. Bij de voorbereiding hoort dit keer ook dat we in de klassen met de kinderen zullen spreken over wat Kerst voor hen betekent. Wat verwachten zij, waar verlangen zij naar? In de viering komt dit terug en we lezen het Kerstverhaal uit de Bijbel. Het thema is De ster bij de herberg.

De kerstviering wordt vanuit onze gemeente voorbereid door Hans Straus, Susan Cleveringa en Hanneke van Dijk. Vorige jaren konden we dit alleen doen met uw ondersteuning!

We hopen dit jaar ook weer op uw inzet en belangstelling te kunnen rekenen.

Wilt u zich opgeven om te helpen? Meldt u zich dan bij Susan of u stuurt een mail naar Hanneke van DIjk: e-mail

datum en tijdstip 16-11-2018 om 18:00

Bijeenkomst Doorwerthse Gemeenschap