PKN
Protestantse Gemeente Doorwerth-Heveadorp
 
Uitleg ANBI gegevens Uitleg ANBI gegevens
Wat is ANBI
ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI draagt op de een of andere wijze bij aan het algemeen nut. Het kan een goed doel zijn, een kerk of organisatie met een bepaalde levensbeschouwing. Het kan ook een culturele of een wetenschappelijke instelling zijn.


Registratie
De Belastingdienst stelt voorwaarden aan een organisatie die een ANBI wil zijn. Een organisatie die daaraan voldoet, krijgt de ANBI-status. Dat is aantrekkelijk voor donateurs omdat giften aan een ANBI belastingvoordeel kunnen opleveren. Dit geldt zowel voor losse giften via de giftenaftrek als via periodieke giften. Een ANBI zelf betaalt geen erf- of schenkbelasting.
Een ANBI moet 90 procent van haar inzet richten op het algemeen belang. Ze mag niet bedoeld zijn om winst te maken en moet voldoen aan eisen van integriteit. De leiding of het bestuur mag niet over het vermogen beslissen alsof het privévermogen is. Een ANBI mag ook niet teveel vermogen hebben. Voor onkostenvergoedingen zijn er strikte regels. En een beleidsplan is verplicht. Kosten en bestedingen moeten redelijk in evenwicht zijn.
Per 1 januari 2014 moeten ANBI’s aan meer regels voldoen dan tot nog toe het geval is. Ze moeten via een internetsite een aantal vaste gegevens bekend maken.
 
ANBI gemeente ANBI gemeente
Bekijk de ANBI gegevens van onze gemeente

Uitstel belastingdienst
Uitstel is verleend door de belastingdienst voor de publicatieplicht 2021. Uiterlijk 15 oktober worden de vereiste gegevens alsnog gepubliceerd.
De jaarrekening wordt opgesteld door ons administratiekantoor, zij hebben de jaarrekening nog niet aangeleverd. Wij vermelden hier onze conceptcijfers, zodra deze gereed zijn.

 
lees meer »
 
ANBI diaconie ANBI diaconie
Bekijk de ANBI gegevens van onze diaconie

Uitstel belastingdienst
Uitstel is verleend door de belastingdienst voor de publicatieplicht 2021 tot uiterlijk 1-10-2022 De  de vereiste gegevens worden dan alsnog gepubliceerd.
De jaarrekening wordt opgesteld door ons administratiekantoor, zij hebben de jaarrekening nog niet opgeleverd. Wij vermelden hieronder onze conceptcijfers.

 
lees meer »
 
 

Inloggen


Pastoraatstelefoon
 
Kerkbladen
​•  Kerkblad okt-nov 2022

​• Kerkblad aug-sept 2022

​•  Kerkblad juni-juli 2022

​•  Publicatierooster 2021-2022


 
 
DagelijksWoord

 
Privacyverklaring

Privacyverklaring inzien
 
 
Ontmoet ons ook op:
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.