zo 19 mei 2019

Locatie:
 Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
Tijdstip:

Identiteit en loyaliteit van een vluchteling
Ghulam Qader Shafiq vertelt over zijn vlucht uit Afghanistan in 1994, over ‘ontworteling’. Wat doet het met je als je moet vluchten? Welke identiteit heb je? In Kabul, waar hij in april 2018 verbleef, ziet men hem inmiddels als een vreemdeling. Hij ziet zichzelf daar ook als een vreem-deling. (Terug) in Nijmegen ziet hij zich eveneens als een vreemdeling. Shafiq is oprichter en directeur van Bureau Wijland, partner in duur-zaamheid en diversiteit en publiceert in regio-nale en landelijke bladen en spreekt voor de radio. Hij publiceerde recent de bundel Ziensdurf met Nederlandstalige gedichten over gevoelens van ontworteling.
Vrijwillige bijdrage.
Informatie: Leo van Weele,