Repareercafé Doorwerth Repareercafé Doorwerth
Zaterdag 3 december van 13.00-15.30 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Waardeer het, repareer het
Op de eerste zaterdag kunt u kapotte apparatuur, kleding, kleine meubels of fiets laten repareren door enthousiaste vrijwilligers. U blijft aanwezig tijdens de reparatie en drinkt een kop koffie of thee.

Is de reparatie gelukt? Dan is een vrijwillige bijdrage welkom.

Informatie: Joke Cost Budde, tel. 026-3515680

In januari is er geen repareercafé!

Adventsvespers Raad van Kerken Adventsvespers Raad van Kerken
Zondag 4 december om 19:00 uur in de St Bernulphuskerk Utrechtseweg 129, Oosterbeek

Op 27 november, 4 en 11 december komen we bij elkaar om stil te staan bij het beeld van het Lam Gods.De evangelist Johannes begint zijn evangelie niet bij de geboorte van het Kind in Bethlehem, maar bij de doop van de volwassen Jezus in de Jordaan. Johannes de Doper noemt Jezus het lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt. Wij verwachten dus niet alleen het kind in de kribbe, maar ook Jezus’ offer om onze zonden weg te wassen. Het lam, bokje of schaap is een oud-testamentisch beeld. In deze drie vespers nemen we u steeds mee naar een ander verhaal over het lam als offer uit de Thora, de eerste vijf boeken van het oude testament.

U bent van harte welkom!

Koffie met een oortje Koffie met een oortje
Dinsdag 13 december van 10.00-11.30 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Iedere tweede dinsdag van de maand (dus ook in de vakanties) ontmoeten wij elkaar onder het genot van een kopje koffie. Er is volop gelegenheid om met elkaar te praten en er is altijd een luisterend oor.

Vervoer: Toos Snijders: 026-3332700

Adventsvespers St Bernulphus Trefzaal ipv Oude Kerk Adventsvespers St Bernulphus Trefzaal ipv Oude Kerk
Zondag 11 December om 19:00 uur in de St Bernulphuskerk Utrechtseweg 129, Oosterbeek

De eerste drie adventszondagen komen we bij elkaar om stil te staan bij het beeld van het Lam Gods. De evangelist Johannes begint zijn evangelie niet bij de geboorte van het Kind in Bethlehem, maar bij de doop van de volwassen Jezus in de Jordaan. Johannes de Doper noemt Jezus het lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt. Wij verwachten dus niet alleen het kind in de kribbe, maar ook Jezus’ offer om onze zonden weg te wassen. Het lam, bokje of schaap is een oud-testamentisch beeld. In deze drie vespers nemen we u steeds mee naar een ander verhaal over het lam als offer uit de Thora, de eerste vijf boeken van het oude testament.

Bijbelkring Bijbelkring
woensdag 14 december van 14.45-16.30 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Iedere tweede woensdag van de maand  komen wij bij elkaar om samen, onder leiding van ds. Kees van Alderwegen, een Bijbelgedeelte te verkennen. Ieders inbreng is belangrijk. Er is ook aandacht voor een gezellige en ontspannen sfeer.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Op adem komen Op adem komen
Donderdag 15 december van 10.00 – 13.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Muziek, verhalen, gezelligheid en een goede maaltijd
Kom genieten van muziek, gesprekken en gezelligheid. Na het programma gaan we samen aan tafel voor de lunch.

Kosten: € 10,- euro op de dag contant te betalen

Informatie: Susan Cleveringa:  vent@ ontmoetingskerk-doorwerth.nl

Bijeenkomst Doorwerthse Gemeenschap Bijeenkomst Doorwerthse Gemeenschap
Zaterdag 17 december van 11.00-13.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Leden van de voormalige Rooms-katholieke kerk in Doorwerth organiseren elke derde zaterdag van de maand een bijeenkomst. Er is ruimte voor stilte, gebed, zang en een gesprek over een tekst of gedicht.

Na de viering is er tijd voor een kopje koffie en een eenvoudige lunch.

Iedereen is van harte welkom

Festival of Lessons and Carols Raad van Kerken Festival of Lessons and Carols Raad van Kerken
Zondag 18 december om 19:00 uur in de St Bernulphuskerk Utrechtseweg 129, Oosterbeek

De drie Adventsvespers zullen traditioneel op 18 december, de vierde Adventszondag, worden gevolgd door een Festival of Lessons and Carols. De viering is een serie lezingen uit de Bijbel (‘Lessons') die worden afgewisseld door koor-zang en samenzang ('Carols').

Taizévespers in Ontmoetingskerk Taizévespers in Ontmoetingskerk
Maandag 19 t/m 23 december van 15.00-16.30 uur In de Ontmoetingskerk, Bentinkcklaan 7, Doorwerth

In de laatste week voor Kerst is er van maandag tot en met vrijdag een Taizéviering. We zingen, lezen een Bijbeltekst en bidden samen om ons voor te bereiden op de  geboorte van het Kind, de geboorte van het Licht. Zie ook pagina 25.

Voor deze gebedsvieringen is vanaf 15.00 uur een samenzijn met thee en koffie. Daarna vieren wij samen de Vesper in de Taizékapel.

Van harte welkom. Neem gerust iemand mee.

​• Kerkblad dec'22-jan'23

​• Kerkblad okt-nov 2022