Waarom een Zomerweek? Waarom een Zomerweek?
Allereerst willen we, na de afstandelijkheid van de coronamaatregelen, elkaar weer ontmoeten. Zin en plezier beleven aan en met elkaar, binnen de kaders. Ten tweede willen we de gebruikers van het gebouw tijd en gelegenheid geven bij elkaar op bezoek te gaan en in gesprek te komen.

Naast ontmoeting tussen de gebruikers willen we ook nieuwsgierige mensen bereiken en met elkaar in gesprek gaan, geloof en zin beleven. Kerk en geloof zijn namelijk sterk aan het veranderen. Oude godsbeelden verdwijnen langzaam naar zolder en nieuwe beelden en vormen worden schoorvoetend, nieuwsgierig uitgeprobeerd. Gelovig leven draait om aandacht vanuit het hart van de mens. De kerkelijke gemeenschap oefent zich daarin en wil met aandacht vanuit haar hart in de samenleving staan.

​•  Kerkblad juni 2021

​•