Vredeszondag 2021 Vredeszondag 2021

Dit jaar staan wij in de vredesweek stil bij het vervolg op dit motto en gaan we op zoek naar onze eigen verantwoordelijkheid. Wat hebben wij zelf te maken met uitsluitingsprocessen en met het appèl dat op ons wordt gedaan om een gemeenschap te vormen. Kortom: Wat doe jij in Vredesnaam?

De Bijbel houdt ons een spiegel voor. Steeds hebben stemmen geklonken om bevrijding, om gezien te worden, voor vol te worden aangezien. Wie hoort deze stemmen? Wie gaat er wat mee doen? Het evangelie wijst ons een weg hierin, in de tekst van Marcus 9: 30-37 staat:

‘Wie de belangrijkste wil zijn, moet de minste van allemaal willen zijn en ieders dienaar’.

Ook Psalm 139 kan ons hierbij inspireren als het gaat om naar binnen te kijken, naar de schaduwkanten van onszelf, of juist de stilte zoeken, waarin Gods stem mag klinken. Laat u inspireren op Vredeszondag.

​• Kerkblad augustus 2021

​•