zo 17 maart 2019

Oude Kerk, Benedendorpseweg 134, Oosterbeek
Tijdstip:
 19:00  - 19:30

Raad van Kerken Oosterbeek-Wolfheze-Doorwerth-Heveadorp organiseert ook dit jaar vespers in de 40dagentijd. Een oecumenische gespreksgroep, onder begeleiding van ds. Petra Doorn, heeft aangeboden om dit jaar de oecumenische vespers in de veertigdagentijd voor te bereiden.
In de groep kwam de vraag naar voren welke betekenis Jezus heeft voor ons geloof en leven. Er werd opgemerkt dat in de belijdenisgeschriften vooral over Jezus’ geboorte en dood wordt gesp-roken en maar weinig over zijn leven. De groep probeert nu om in de vespers de weg van Jezus centraal te stellen. Immers in wat de evangeliën vertellen over die weg leren wij God kennen en wordt ons een voorbeeld gegeven. Die beide kanten wil de groep belichten in de vespers waarin wij toeleven naar het Paasfeest.
De vieringen hebben een sober karakter, met stilte, meditatieve liederen, muziek en een schriftlezing. De schriftlezing wordt ingeleid door één van de leden van de gespreksgroep.
De vespers duren 30 à 40 minuten. Voorgangers zijn leden bij de aangesloten kerken.
De Raad nodigt u van harte uit en wenst u goede inspiratie.

datum en tijdstip 15-09-2019 om 10:00

18+ (?)