PKN
Protestantse Gemeente Doorwerth-Heveadorp
 
THEE MET THEMA THEE MET THEMA

Zondagmiddag 28 april
om 15.30 uur in de Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek

Tussen geloof en ongeloof 
In ons land zegt nog maar 14 % in God te geloven, en de rest houdt het vaag op ‘iets hogers’, weet het gewoon niet meer of noemt zichzelf regelrecht atheïst. Maar waar heeft de meerderheid afscheid van genomen? Van een ‘theïstisch’ godsbeeld uit de tijd van de Verlichting: een almachtige, alwetende God, die vanuit de verre hemel zo nodig wonderbaarlijk ingrijpt (maar vaak ook niet). Een godsbeeld als tijdgebonden antwoord op het toenmalige rationalisme. 
 
Taede Smedes gaat met ons op zoek naar een concept voor vandaag, in een tijd van voortschrijdende secularisatie, waarbij noties als transcendentie, verlangen naar een gevoel van eenheid met alle leven, en verwondering nieuwe inhoud krijgen. 

Taede Smedes (1973) is godsdienstfilosoof, theoloog, publicist en journalist. Hij is vooral thuis in discussies over de verhouding tussen geloof en natuurwetenschap. In 2016 verscheen zijn boek God, iets of niets. De post-seculiere maatschappij tussen geloof en ongeloof’. 

Vrijwillige bijdrage.

Informatie: Hannie Nusselder,

terug
 
 

Inloggen


18+
datum en tijdstip 22-03-2019 om
meer details

Meditatieweekend voor Jongeren
datum en tijdstip 22-03-2019 om
meer details

 
Privacyverklaring

Privacyverklaring inzien
 
 
Kerkdienst

Zondag 24 maart
10:00 uur
Ds. M. de Jong
uit Doorwerth
 
Kerkbladen

  Kerkblad maart 2019

​•  Kerkblad februari 2019

​•  Kerkblad januari 2019

  Rooster 2019

 
 
DagelijksWoord

 
Ontmoet ons ook op:
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.