PKN
Protestantse Gemeente Doorwerth-Heveadorp
 
REGENBOOGVLAG REGENBOOGVLAG

Reactie op Nashvilleverklaring
De kerkenraad van de PKN-gemeente Doorwerth-Heveadorp is unaniem van mening dat stellingnames in de Nashvilleverklaring kwetsend kunnen zijn voor diegenen die leven in homoseksuele relaties of op zoek zijn naar hun seksuele geaardheid.

Als kerkenraad maken we ons zorgen over de pijn die de Nashvilleverklaring kan veroorzaken bij mensen. Als kerk in Doorwerth en Heveadorp willen we duidelijk onze steun betuigen aan de mensen die zich gekwetst voelen door genoemde verklaring. Daarbij willen we duidelijk aangeven dat ‘God houdt van alle mensen’ en dat daarom voor onze kerkgemeenschap alle mensen gelijk en even waardevol zijn. Onze deur staat daarom voor iedereen open en daarbij sluiten we niemand uit.

Wij maken onze steun kenbaar door de regenboogvlag te hijsen bij ons kerkgebouw. Daarbij gedenken we alle mensen onafhankelijk van hun geaardheid, kleur, (verblijf)status en afkomst!

Lees hier de reactie van Ds. René de Reuver, scriba generale synode, Protestantse Kerk Nederland

terug
 
 

Inloggen


18+
datum en tijdstip 22-03-2019 om
meer details

Meditatieweekend voor Jongeren
datum en tijdstip 22-03-2019 om
meer details

 
Privacyverklaring

Privacyverklaring inzien
 
 
Kerkdienst

Zondag 24 maart
10:00 uur
Ds. M. de Jong
uit Doorwerth
 
Kerkbladen

  Kerkblad maart 2019

​•  Kerkblad februari 2019

​•  Kerkblad januari 2019

  Rooster 2019

 
 
DagelijksWoord

 
Ontmoet ons ook op:
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.