REGENBOOGVLAG REGENBOOGVLAG

Reactie op Nashvilleverklaring
De kerkenraad van de PKN-gemeente Doorwerth-Heveadorp is unaniem van mening dat stellingnames in de Nashvilleverklaring kwetsend kunnen zijn voor diegenen die leven in homoseksuele relaties of op zoek zijn naar hun seksuele geaardheid.

Als kerkenraad maken we ons zorgen over de pijn die de Nashvilleverklaring kan veroorzaken bij mensen. Als kerk in Doorwerth en Heveadorp willen we duidelijk onze steun betuigen aan de mensen die zich gekwetst voelen door genoemde verklaring. Daarbij willen we duidelijk aangeven dat ‘God houdt van alle mensen’ en dat daarom voor onze kerkgemeenschap alle mensen gelijk en even waardevol zijn. Onze deur staat daarom voor iedereen open en daarbij sluiten we niemand uit.

Wij maken onze steun kenbaar door de regenboogvlag te hijsen bij ons kerkgebouw. Daarbij gedenken we alle mensen onafhankelijk van hun geaardheid, kleur, (verblijf)status en afkomst!

Lees hier de reactie van Ds. René de Reuver, scriba generale synode, Protestantse Kerk Nederland

datum en tijdstip 22-03-2019 om

Meditatieweekend voor Jongeren