Gloed presenteert.... Gloed presenteert....

Zee van tijd

De afgelopen jaren viel de tijd ons mateloos toe. We kregen een zee van tijd. Hoe gingen we daar mee om? De een vond de open vlakte van zand en zee veel te groot en kroop weg in zijn duinhuis. Een ander kon haar lol niet op, dook in de golven en werd meegesleurd door een onderstroom.

Het gezelschap GLOED* besloot de zee van tijd te vriend te worden. Zij kregen helpers:
  • oude wegen door tijd en eeuwigheid van Bach en Messiaen
  • het verhaal van de jonge Jacob, die de tijd werd opgedrongen
  • de wijsheid van de bijna goddeloze Prediker, dat er voor alles een tijd is
  • de denkkracht van de boven elke religie verheven profeet Khalil Gibran.
GLOED maakte met deze elementen een muziekfilm.
Graag laten wij deze film in de Gemeente Renkum zien, en willen wij jullie laten delen in de afwegingen, het verzet, het onderzoek, de uitdaging van haar keuzes. Daarbij zijn wij benieuwd naar andere wegen, routes, naar onbekend water. Plekken waar jullie hebben gedwaald.

Zondagmiddag 17 oktober om 15.30 uur zijn jullie van harte welkom in de Ontmoetingskerk. Tegen 17.00 uur schenken we een glas wijn of fris.

*GLOED bestaat uit Peter van Praagh, Teus de Vries, Joost Klopper en Martin de Jong en komt op uitnodiging van werkgroep Vorming en Toerusting naar de Ontmoetingskerk.

​• Kerkblad oktober 2021

​•