LEERHUIS OOSTERBEEK LEERHUIS OOSTERBEEK
Dinsdag 28 januari
om 20.00 uur in de Vredebergkerk Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek

Met Dr. Van Grol komt ballingschap en pelgrimage ter sprake. De ballingschap staat centraal in de geschiedenis van het bijbelse Israël. We gaan niet zoeken naar de zin van de ballingschap – die is er niet! Wel willen we weten hoe de Schrift schrijft over de tocht naar Babel en over het bestaan van de ballingen. We zijn geïnteresseerd in de tocht terug, als die er is, en in de achterblijvers.

Informatie: www.raadvankerkenoosterbeek.tk/leerhuis

THOMASVIERING IN EDE THOMASVIERING IN EDE
Zaterdag 1 februari,
om 17.00 -19.15 uur in de Emmauskerk, Laan der Verenigde Naties 94, (Rietkampen) Ede

Een viering voor twijfelaars met verlangens, voor gelovigen met vragen.
Het thema van deze Thomasviering: ‘Op weg naar het Licht’.  De viering eindigt met een maaltijd waarbij we de oerelementen van brood en wijn aan elkaar geven.

Informatie: www.katholiekede.nl

REPAREER CAFÉ DOORWERTH REPAREER CAFÉ DOORWERTH
Zaterdag 1 februari van 13.00-15.30 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Waardeer het, repareer het
Op de eerste zaterdag kunt u kapotte apparatuur, kleding, kleine meubels of fiets laten repareren door enthousiaste vrijwilligers. U blijft aanwezig tijdens de reparatie en drinkt een kop koffie of thee.

Is de reparatie gelukt? Dan is een vrijwillige bijdrage welkom.

Informatie: Joke Cost Budde, tel. 026-3515680

ALTIJD AL JE LEVENSVERHAAL WILLEN OPSCHRIJVEN? ALTIJD AL JE LEVENSVERHAAL WILLEN OPSCHRIJVEN?
Ma 3 en 17 februari en 2, 16, 30 maart en 13 april,
om 14.00-16.30 uur Lebretweg 2a, Oosterbeek

Op maandag 3 februari start voor de vijfde keer de cursus autobiografisch schrijven in Oase. In 7 middagen schrijf je onder deskundige leiding van Jeroen Hendriksen je levensverhaal. De cursus wordt gegeven op basis van zijn boek ‘Rimpelingen’. Je hebt de mogelijkheid om het aan te schaffen tijdens de cursus. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus, er wordt alleen een bijdrage van 10 euro gevraagd voor de koffie en de thee.

Wil je meedoen, geef je dan op via

STAMPPOTMAALTIJD STAMPPOTMAALTIJD
Woensdagmiddag 5 februari vanaf 16.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

De diaconie nodigt dit jaar weer alle gemeenteleden van 70 jaar of ouder (met of zonder partner) uit om gezellig met elkaar te eten.
U bent vanaf 16.00 uur van harte welkom in de Ontmoetingskerk om vooraf samen iets te drinken en vervolgens omstreeks 17.30 uur aan tafel te gaan.

Bent u niet in de gelegenheid om zelf naar de kerk te komen, laat het ons dan a.u.b. weten. Wij regelen dan vervoer en brengen u na afloop ook weer thuis.

Eigen bijdrage:
€ 15,- p.p. overmaken op rekening  NL21RABO0373736797 o.v.v. stamppotmaaltijd.

Holy Happy Meal Holy Happy Meal
Zondagmiddag 9 februari om 16.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Burgerlijke ongehoorzaamheid in verbondenheid
Om 16.00 uur starten we met een speciale dienst voor jong en oud met een korte viering. Daarna is er ruimte om je eigen gedachtes rond het thema met elkaar te delen. Bent jij liever actief bezig? Geen probleem ook voor de doeners onder ons is er een leuke activiteit bedacht.

De collecte van deze middag is voor het Jeugdwerk van de Ontmoetingskerk.

We sluiten de middag af met een gezamenlijke maaltijd.

Iedereen is van harte welkom!

Koffie met een oortje Koffie met een oortje
Dinsdag 11 februari van 10.00-11.30 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Iedere tweede dinsdag van de maand (dus ook in de vakanties) ontmoeten wij elkaar onder het genot van een kopje koffie. Er is volop gelegenheid om met elkaar te praten en er is altijd een luisterend oor.

Vervoer: Toos Snijders tel. 0263332700

Bijbelkring Bijbelkring
Woensdag 12 februari van 14.45-16.30 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Iedere iedere tweede woensdag van de maand  komen wij bij elkaar om samen, onder leiding van ds. Kees van Alderwegen, een Bijbelgedeelte te verkennen. Ieders inbreng is belangrijk. Er is ook aandacht voor een gezellige en ontspannen sfeer.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

OPEN MAALTIJD 18+ OPEN MAALTIJD 18+
Vrijdag 14 februari om 18.00 uur. Informeer bij Susan Cleveringa naar de locatie.

Eénmaal in de maand is er een open maaltijd met nagesprek voor jongeren tussen 18 en 30 jaar. Thema’s worden door de deelnemers aangedragen. Samen zorgen we voor een open, respectvol gespreksklimaat en zoeken we de verdieping binnen de thema’s.

Informatie en opgave:

BIJEENKOMST DOORWERTHSE GEMEENSCHAP BIJEENKOMST DOORWERTHSE GEMEENSCHAP
Zaterdag 15 februari van 17.00 – 19.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Leden van de voormalige Rooms-Katholieke kerk in Doorwerth organiseren deze bijeenkomst. Er is ruimte voor stilte, gebed, zang en een gesprek over een tekst of gedicht.

Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een eenvoudige broodmaaltijd.

Iedereen is van harte welkom. Vrijwillige bijdrage.

Leerhuis Oosterbeek
datum en tijdstip 28-01-2020 om 20:00