OECUMENISCHE MIDDAG OECUMENISCHE MIDDAG

Woensdag 24 april 2019
van 15.00-17.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Natuur om ons heen
Voor de tweede keer komt Mariëtte Klomp een interessant verhaal houden over de natuur om ons heen.

U bent welkom vanaf 14.45 uur. De koffie en thee staan klaar. Na afloop drinken we samen een glas wijn of vruchtensap.

Voor informatie en vervoer:
Iete van Voornveld   026-3391695    Annie Ketting      06-51177474
Marietje Ekelhoff      026-3335713    Ineke Jansen      026-3342214

18+ 18+

Vrijdag 26 april vanaf 18.00 uur aan de Valckeniershof 2, Heveadorp

Elke 3e vrijdag van de maand is er een open maaltijd met nagesprek. Thema’s worden door jullie, de deelnemers, aangedragen en kunnen ook, als je dat leuk vindt, door jullie worden voorbereid. Samen zorgen we voor een open, respectvol gespreksklimaat en zoeken we de verdieping binnen de thema’s.

Jullie gastvrouwen zijn Nell Nijdeken en Susan Cleveringa (jeugdouderling).

Informatie: 8

THEE MET THEMA THEE MET THEMA

Zondagmiddag 28 april
om 15.30 uur in de Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek

Tussen geloof en ongeloof
In ons land zegt nog maar 14 % in God te geloven, en de rest houdt het vaag op ‘iets hogers’, weet het gewoon niet meer of noemt zichzelf regelrecht atheïst. Maar waar heeft de meerderheid afscheid van genomen? Van een ‘theïstisch’ godsbeeld uit de tijd van de Verlichting: een almachtige, alwetende God, die vanuit de verre hemel zo nodig wonderbaarlijk ingrijpt (maar vaak ook niet). Een godsbeeld als tijdgebonden antwoord op het toenmalige rationalisme.

Taede Smedes gaat met ons op zoek naar een concept voor vandaag, in een tijd van voortschrijdende secularisatie, waarbij noties als transcendentie, verlangen naar een gevoel van eenheid met alle leven, en verwondering nieuwe inhoud krijgen.

Taede Smedes (1973) is godsdienstfilosoof, theoloog, publicist en journalist. Hij is vooral thuis in discussies over de verhouding tussen geloof en natuurwetenschap. In 2016 verscheen zijn boek God, iets of niets. De post-seculiere maatschappij tussen geloof en ongeloof’.

Vrijwillige bijdrage.

Informatie: Hannie Nusselder,

REPAREERCAFÉ REPAREERCAFÉ

Zaterdag 4 mei van 13.00 -15.30 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Op de eerste zaterdag van de maand kunt u uw kapotte apparatuur, kleding, kleine meubels of fiets laten repareren door enthousiaste vrijwilligers. U blijft aanwezig tijdens de reparatie en drinkt een kop koffie of thee.

Is de reparatie gelukt? Dan is een vrijwillige bijdrage welkom.

Informatie: coördinator Repareercafé Joke Cost Budde: tel 0263515680

Bijbelkring Bijbelkring

Woensdag 8 mei
van 14.45-16.30 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Wij komen iedere tweede woensdag van de maand bij elkaar om samen,
onder leiding van ds. Kees van Alderwegen, een Bijbelgedeelte te verkennen. Ieders inbreng is belangrijk. Er is ook aandacht voor een gezellige en ontspannen sfeer.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Koffie met een oortje Koffie met een oortje

Dinsdag 14 mei
van 10.00-11.30 uur in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth

Iedere tweede dinsdag van de maand (dus ook in de vakanties) ontmoeten wij elkaar onder het genot van een kopje koffie. Er is volop gelegenheid om met elkaar te praten en er is altijd een luisterend oor.

Vervoer: Toos Snijders tel. 0263332700

Leesweek 2019 Leesweek 2019

Maandag 8 t/m vrijdag 12 juli Op de Boschhoeve in Wolfheze.

Speciaal willen wij u de leesweek onder de aandacht brengen. Vo-rig jaar hebben wij voor het eerst zo’n week georganiseerd. De deelnemers waren enthousiast. Wij lezen samen een goed boek en bespreken dat in de morgenuren onder leiding van ds. Martin de Jong. Ook dit jaar gaan wij naar de Boschhoeve in Wolfheze.
Bij voldoende belangstelling organiseren wij ’s middags een aantal activiteiten. Denkt u aan een wandeling, een stiltemoment, schil-deren of gewoon lekker in de prachtige tuin het volgende hoofd-stuk lezen. Een beetje vakantie, maar wel lekker in je eigen bed slapen. Kosten: € 25,- tot € 30,-.

Informatie: Ina Roelofsen en Anne Krijger.
Opgave Ina Roelofsen:

datum en tijdstip 21-04-2019 om 10:00