Adventsvespers St Bernulphus Trefzaal ipv Oude Kerk Adventsvespers St Bernulphus Trefzaal ipv Oude Kerk

Op 27 november, 4 en 11 december komen we bij elkaar om stil te staan bij het beeld van het Lam Gods.De evangelist Johannes begint zijn evangelie niet bij de geboorte van het Kind in Bethlehem, maar bij de doop van de volwassen Jezus in de Jordaan. Johannes de Doper noemt Jezus het lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt. Wij verwachten dus niet alleen het kind in de kribbe, maar ook Jezus’ offer om onze zonden weg te wassen. Het lam, bokje of schaap is een oud-testamentisch beeld. In deze drie vespers nemen we u steeds mee naar een ander verhaal over het lam als offer uit de Thora, de eerste vijf boeken van het oude testament.

De adventsvespers zullen traditioneel op 18 december, de vierde Adventszondag, worden gevolgd door een Festival of Lessons and Carols.

​• Kerkblad dec'22-jan'23

​• Kerkblad okt-nov 2022